Followers

JOIN && GET DISCOUNT TOPUP

JOM SINGGAH on Facebook

Saturday, October 22, 2011

Statistic Industri Prepaid - PART I

Gambaran tentang industri ini bahawa betapa besarnya jualan dalam industry ini yang perlu anda ketahui...

sharing data dr prepaidmalaysia.com

Industri MOBILE telah membawakan satu teknologi yang sangat berkuasa iaitu Sistem Pesanan Ringkas atau SMS, Statistik hasil kaijian Suruhanjaya Komunikasi & Multimedia Malaysia menunjukkan lebih dart 22.5 billion SMS telah dihantar dalam tahun 2008. Merujuk kepada statistik yang dikeluarkan oleh Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia juga, pada suku ke-4 bagi tahun 2008 sahaja, terdapat lebih dari 27.1 juta pengguna talian mudah alih dan hampir 80% daripadanya adalah pengguna prabayar (prepaid)

Di akui perniagaan telekomunikasi kini menjadi perniagaan yang sangat-sangat menguntungkan. Anda pasti banyak melihat rancangan-rancangan yang menggunakan sistem Undian SMS, langganan SMS (contoh: type CINTA dan hantar ker bla.. bla.. bla... untuk mendapat tips-tips bercinta) dan berbagai lagi. Dan selama ini, kita hanya menjadi pengguna yang dimanipulasikan oleh syarikat-syarikat besar untuk mengaut keuntungan jutaan ringgit.

Kenapa tidak kita sama-sama memperoleh manfaat dari senario ini?20.5 BILLION SMS PADA SUKU KE-4 2008

Jana Pendapatan dengan Prepaid

28.8 BILLION SMS PADA SUKU KE-2 2010

Sebanyak lebih kurang 17 billion SMS telah dihantar sepanjang tahun 2007, dan angka ini melonjak kepada 20.5 billion SMS yang telah dihantar sepanjang 2008 bukan sahaja untuk urusan peribadi tetapi turut melibatkan transaksi perniagaan. Peningkatan sebanyak 3.5 billion SMS setahun!

Tidak dinafikan produk prabayar adalah merupakan antara produk yang agak kecil margin keuntungannya. Tapi kenapa semakin hari semakin banyak kedai yang memilih perniagaan ini? 

Kerana permintaan ! ! ! !

Ini adalah produk yang paling stabil permintaannya dan tidak akan putus.

Asal saja jika kita mampu menghasilkan volume jualan yang besar, maka sudah pasti keuntungan juga besar.

Saya beri sedikit gambaran

Bagaimana keadaannya jika selama ini anda membeli topup prabayar dari kedai, kini anda membeli dari 'kedai' anda sendiri. Bagaimana jika anda mempunyai berpuluh-puluh atau beratus-ratus cawangan 'kedai' yang di jalankan oleh adik-beradik anda, sanak saudara dan rakan-rakan lain.
Bagaimana pula jika dibawah setiap cawangan 'kedai' anda terdapat berpuluh lagi 'stall/gerai' kecil
bagi setiap satunya. Dapat bayangkan berapa total jualan dan keuntungan syarikat anda pada ketika itu? Berbalik semula kepada topic asal, menghasilkan VOLUME. Disinilah rahsia bagaimana hasil jualan melebihi RM1500 sebulan dicipta!

Kenapa harus kayakan orang lain? Baik kayakan diri sendiri!

Tahukah anda pekedai yang menjual reload boleh mendapat keuntungan yang banyak dari jualan prepaid mereka sehingga ada yang masih boleh berikan rebate kepada anda. Kenapa tidak diagihkan keuntungan tersebut kepada pengguna prepaid sendiri? Kita pengguna prepaid (17.6 juta) adalah satu jumlah yang besar. Kita semua perlu bersatu menjadi pengguna bijak dan kayakan diri sendiri bukan orang lain. Wariskan kepada keluarga anda harta yang memberi pendapatan berulang-ulang kepada anak-anak. Bayangkan setiap kali pengguna seramai ini yang sekian hari bertambah reload prepaid setiap bulan dan kita mendapat keuntungan juga setiap bulan!

Anda fikirkanlah sendiri 

Topup Murah

Nak topup murah..daftar pun murah2 je RM5 utk seumur hidup.. klu nk topup murah..MEH SINGGAH SINI ----->>DAFTAR AGEN TOPUP DULU LA
detail SMS 0199517292

No comments:

Post a Comment